Skadedyrsbekæmpelse / Rovdyr / Husmår

Husmår

Detect Skadedyr hjælper gerne med inspektion, rådgivning, sikring og bekæmpelse af husmår. Ring på tlf. 28 41 16 75 og lad os lave en aftale.

Husmåren (Martes foina) er et nataktivt rovdyr. En voksen husmår er ca. 70 cm. lang og kan veje op imod 2,5 kg. Den er en glimrende klatrer og finder ofte vej op til taget ad espaliertræer, læmure eller større træer, som vokser tæt ved huset. Derefter er det ingen sag at finde et smuthul ind på loftet: Den behøver bare en åbning på størrelse med et hønseæg!

Tegn på husmår

Husmåren slår sig typisk ned på lofter og færdes mellem loft og tag. Får man husmår, er man ofte ikke i tvivl, da det buldrer kraftigt, når den tumler sig på loftet.

Den kan udrette store skader i de dyrebare isoleringsmaterialer, og bor man under stråtag, kan måren rive huller i taget for at komme ind.

Andre sikre tegn på husmår på loftet er dens 8-10 cm lange ekskrementer samt efterladenskaber af byttedyr. Begge dele giver en meget ubehagelig lugt.

Hvordan bekæmpes husmåren

Har man først fået en mår på loftet, kan den være rigtig svær at slippe af med igen, og kan man ikke leve med generne, er der forskellige metoder til at befri sig for dens huseren.

Man kan forsøge at fordrive måren med lyd, lys, lugt eller andre kreative tiltag. Disse metoder er ikke specielt veldokumenterede, men man kan have heldet med sig.

Forsvinder måren ikke, kan man mårsikre sit hus og derved forhindre måren i at trænge ind i huset - men det er ikke så enkelt.

Hos Detect Skadedyr hjælper vi med at fange husmårer ved at opsætte levendefangstfælder. Disse skal tilses to gange dagligt, og det er en betingelse, at tilsyn kan udføres af/eller i samarbjede med husejeren.

Vælger du fældefangst, må du aldrig begynde at forstyrre måren med f.eks. lys, lyd og lugt, fordi den vil blive skræmt og dermed ikke blive fortrolig med fælden.

Skal man fange en mår i fælde må man ruste sig med tålmodighed. Måren er meget opmærksom på alt nyt i omgivelserne, så det kan tage uger at fange en mår - og der kan desværre ikke ydes fangstgaranti.

Hvornår bekæmpes husmåren

Husmåren har som det eneste dyr af mårfamilien en reel jagttid i Danmark. Den må iflg. jagtloven jages fra 1. september til 31. januar. Men hvis den optræder som skadevoldende vildt i og omkring bygninger, må den også bekæmpes udenfor jagttiden.

 

Detect skadedyr hjælper gerne med inspektion, rådgivning, sikring og bekæmpelse af husmår.

Så ring på tlf. 2841 1675 og lad os lave en aftale.

Bekæmpelse af husmår
Detect Skadedyr ApS | Hørmøllevej 25, 8722 Hedensted  | Tlf.: 28 41 16 75 | mail@detectskadedyr.dk
Kontakt     Sitemap
Om Detect