Væggelus

Detect Skadedyr hjælper gerne med bekæmpelse af væggelus – så ring på tlf. 28 41 16 75 og lad os lave en aftale.

Væggelusen (Cimex lectularius) er egentlig en blodsugende tæge og ikke en lus, som navnet antyder.

Dens favoritføde er menneskeblod. Den voksne væggelus er et lille gulligt til rødbrunt pansret insekt (ca. 5-10 mm), der er udstyret med en sugesnabel. Farven varierer efter, hvornår væggelusen sidst har suget blod.

Tegn på væggelus

Væggelusene kan være svære at få øje på, da de skjuler sig i revner og sprækker om dagen og først kommer frem om natten.

Da væggelus foretrækker menneskeblod, opholder de sig stort set altid i soveværelset, hvor de suger blod fra os, mens vi sover.

Væggelusene går oftest til angreb på hud, der ikke er tildækket, med kløe, svie, rødme og betydelige hævelser omkring bidstederne til følge.

Andre synlige tegn på væggelus er deres æg, ekskrementer eller rester fra nymfernes hudskifte på og omkring insekternes opholdssteder.

Det eneste gode er, at de er ikke kendt som smittebærere.

Hvordan bekæmpes væggelus

Har du konstateret væggelus i dit hjem, bør du hurtigst muligt få dem bekæmpet professionelt. Forsøg ikke selv at bekæmpe væggelus, for de insektgifte, man kan købe i almindelig handel, har nemlig ikke tilstrækkelig effekt, og ved man ikke hvor eller hvordan, man skal behandle, kan problemet blive længerevarende og uoverskueligt.

Effektiv bekæmpelse af væggelus vil almindeligvis kræve flere behandlinger.

Som lejer har man pligt til at anmelde forekomst af væggelus til sin udlejer. Bor du i lejlighedsbyggeri, bør du straks informere de andre beboere og få iværksat en samlet bekæmpelse, da væggelus i værste fald spreder sig fra lejlighed til lejlighed.

Hvornår bekæmpes væggelus

Bekæmpelse af væggelus er ikke årstidsbestemt og skal iværksættes hurtigst muligt.

Har du overnattet eller opholdt dig på steder, hvor der er mistanke om væggelus, er det en god idé, at gennemgå din bagage grundigt, når du kommer hjem. Tøj og andre genstande, som kan tåle det, vaskes i vaskemaskine ved min. 50 grader eller fryses ned til minus 18 grader i et par døgn. Effekter, der ikke kan behandles på denne måde, kan sprøjtes med insektgift mod krybende/kravlende insekter.

 

Detect Skadedyr hjælper gerne med bekæmpelse af væggelus – så ring 2841 1675 og lad os lave en aftale.

Bekæmpelse af væggelus
Detect Skadedyr ApS | Hørmøllevej 25, 8722 Hedensted  | Tlf.: 28 41 16 75 | mail@detectskadedyr.dk
Kontakt     Sitemap
Om Detect