Lopper

Detect Skadedyr tilbyder professionel hjælp til at fjerne lopper i din bolig. Ring på tlf. 28 41 16 75 og lad os lave en aftale.

Lopper er vingeløse insekter, der lever som parasitter ved at suge blod fra pattedyr og fugle.

Der findes adskillige arter med foretrukne værtsdyr, som pindsvin, kaniner, muldvarpe, fugle, hunde og katte. Menneskelopper er heldigvis meget sjældne.

De mest almindelige lopper i hjemmet er kattelopper (Ctenocephalides felis), som lever fint på både hund og kat. De voksne lopper lever på værtsdyret, hvorfra de suger blod, og hvor de lægger 10-25 æg i døgnet. De fleste af æggene falder af og havner i dyrenes omgivelser – og dermed spredes lopperne rundt i hjemmet, eller hvor hunden og katten færdes.

Tegn på lopper

Har hunden eller katten fået lopper, er du ikke i tvivl. De er synligt generet af lopperne, klør sig kraftigt, og i løbet af ganske kort tid kan du have lopper i hele huset.

De voksne lopper, som klækkes væk fra værtsdyret i møbler og tæpper m.m., er sultne, og i deres jagt på værtsdyr, hopper de gerne på mennesker og bider ved strømpekanten, i bukselinningen etc.

Problemet er værst, hvis hund eller kat fjernes fra et hjem med lopper. I sådanne tilfælde vil lopperne kun have mennesker at hoppe på.

Hvordan bekæmpes lopper

Har man hund eller kat, undgår man bedst loppeproblemer ved en kontinuerlig, forebyggende behandling af værtsdyrene. Der findes en lang række af produkter til dette formål, og man kan evt. i samarbejde med sin dyrlæge vælge et passende middel.

Har man været ”for sent ude”, og lopperne har invaderet hjemmet, vil der være god grund til at få udført en professionel bekæmpelse/sprøjtning med langtidsvirkende specialmidler beregnet til indendørs brug.

Loppebekæmpelse virker hurtigst, når den udføres i omgivelserne, væk fra værtsdyret, hvor man meget effektivt kan standse loppernes livscyklus fra æg til voksen loppe.

Hvornår bekæmpes lopper

Der er forskellige meninger om, hvornår forekomst af lopper er størst. Lopper trives ikke i alt for tørre omgivelser, så i vintermånederne, hvor vi har varme på, burde der være dårligere betingelser for lopper.

Men med milde vintre, varme somre, væg til væg tæpper og bløde møbler har lopperne ideelle betingelser, og loppetilhold må derfor betragtes som et problem året rundt.

 

Detect Skadedyr tilbyder professionel hjælp til at fjerne lopper i din bolig.

Kontakt os gerne for nærmere aftale på tlf. 28411675.

Bekæmpelse af lopper
Detect Skadedyr ApS | Hørmøllevej 25, 8722 Hedensted  | Tlf.: 28 41 16 75 | mail@detectskadedyr.dk
Kontakt     Sitemap
Om Detect